Vass Tibor: Amikor desszertként szolgáltak fel

Performanszok során ettem már verset elő- és főételnek, de desszertnek még nem. Most sem a hóhért akasztják, mert desszertnek kínálták egy írásom részletét. A „Magyaros leszek Szegeden” című – a szegedi magyar szak hallgatói és oktatói által működtetett – Facebook-oldal költészet napi ebédje ugyanis így nézett ki: „Első fogás: szóleves az 1950-es évekből származó recept alapján (Nemes Nagy Ágnes: Őszinteség). Második fogás: nyári meleggel kecsegtető áprilisi naphoz illő frissen sült versszelet, melyet mentalevéllel, citromfűvel és levendulával tálalunk (Csukás István: Járom a piacot). Desszert: keserédes tavaszi verssaláta (Vass Tibor: Másfelé figyelő, Tóth Krisztina: Kísérlet, Petri György: Tart, Weöres Sándor: Mi van a héj alatt, Weiner Sennyey Tibor: Az illatos kert). Jó étvágyat kívánunk!”


A nyitókép forrása: a Magyaros leszek Szegeden Facebook-oldal.

Vélemény, hozzászólás?