Lakner Zsuzsa: Festményfaló (Archimboldo nyara)
Kívülről befelé kell hozzákezdeni. Az orrával. Ropogós uborka. Kis sóvirággal fűszerezve, magában. Aztán jöhet az édeskömény, hajszálvékonyra reszelve, citrommal, olívaolajban lazán megpárolva. Mehet bele a fokhagyma is, és ha van némi garnéla, hát dobjuk hozzá.
A padlizsánból és a cukkiniból a fokhagymával lehetne ratatouille, ha akad a másik oldalon némi vöröshagyma, paradicsom, meg paprika. És miért ne akadna? Nyár van! A búzából süssünk jó kis baguettet hozzá.
A szőlő levét préseljük ki és igyuk meg, a meggyből és a szilvából csináljunk pitét, aztán ha kipihegtük magunkat, eszegessük meg a zamatos barackot meg a körtéket.
Jóllakott arcunkról csináljunk szelfit, és töltsük fel az Instagramra.
Giuseppe Archimboldo: Nyár, 1572 | Ugyanez közelebbről nézve