Egy pohár borral és egy sonkás bagettel a hátunk mögött, Cordoba további helyek felkutatására csábít. Sétánk során egy speciális helyi ételeket kínáló étteremben találjuk magunkat, ahol flamenco zene szól. Random rendelünk. A tányéron egy barnamártással leöntött titokzatos hús lapul. A középső csont alapján egy nagyobb gerinces állatra gyanakszunk, de Vendelin barátunk spanyol nyelven, széles mosollyal, néhány kifejező karmozdulattal elmutogatja, hogy ez valójában egy bika farokrésze. Annyira finom, hogy szavakkal nem nagyon lehet visszaadni; ezt kóstolni kell. Később Sevilla arénájában tudjuk meg, hogy a matador, ha jól teljesít, megkapja a bika egyik fülét; ha nagyon jól teljesít, akkor megkapja mindkét fülét; ha pedig teljesen rendkívülit alakít aznap este, akkor megkapja a bika farkát is.

Igazán kiváltságosnak érezhettük magunkat andalúziai utazásunk első estéjén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel