Ha az ember lányának a fiúja Űrbe! verseskönyvet ír, akkor az ember lánya meglepetés Űrbe!tortát süt a nagy napra. De milyen az Űrbe!torta? Mindegy, ha rá van írva valahogy, nevezzük nevén! Legyen habkönnyű, törtfehér túrótorta meteoritpor szórattal! Orbitálisan debütál az Űrbe!torta alfa verziója a hernádkaki könyvbemutatón.

A budapestire is kell egy mutáció, egy talponállós, hogy az Írók Boltjában maszatolás nélkül fogyaszthassa bárki fél kézzel. Legyen inverz: egy kráteres meteorittorta csillagporral! Íme, levitál az Űrbe!torta beta verziója.

A tér és az idő változik, az ember lányának nem jut eszébe újabb Űrbe!tortákat sütni, ha a vámpírok csuromkorát éli. Így fel sem tűnik neki, hogy végzetes rendszerhiba folytán egyik recept sincs rögzítve a galaktikus szakácskönyvben.

Űrbe lett.

3 thoughts on “Barbély Virág: Space cake

  1. Halló, itt Houston! Mi is végeztünk a NASA-nál tejút-lefölöző és sütőport-kiváltó kutatásokat, de Önök megelőztek bennünket. Gratulálunk! Haladjon a Holddal, süssön meteoritporral!

  2. Virág kiszállt velem az Űrbe!, vitt magával meteorgyűjtő portál(a)t, túrót túrt és földöntúli jókat. A tortasztori már visszafelé szállóigévé vált.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel