Horváth Eve: rakott padlizsán
(egy gasztronómiai leírás)
a kakukkfű tapintatosan viszi a prímet
míg a padlizsánszeletek szétolvadva
alkalmazkodnak a szájpadlás kialakításához
és a paradicsomkarikákkal felváltva
lubickolnak a fogmederben az „A”
kategóriájú rizs állaga romantikusan viszonyul
a darált hús elképzeléseihez mindkét
összetevő kellemesen porhanyós
azonban az ételkölteményt beborító
hepehupás sajtkéreg ízlelőbimbókat
táncba hívó gavallér módjára viselkedik
kellőképpen rugalmas ropogósan sármos
a légkeveréses bálok great gatsby-je
ezért michelin csillagok potyogása és
észbontó dzsessz kíséretében ajánlom
fogyasztását leöblítve irsai olivérrel vagy
királyleánykával kinek-kinek ízlése szerint
Illusztráció: Freepik.