Friss házasok voltunk, amikor a férjemet kiküldték Prágába egy konferenciára. Világéletében szeretett utazni, így boldogan ment. Prága óvárosa gyönyörű, ki ne vágyna oda vissza.

Ajándékba hozott egy nagy nefelejcskék, fehér szívecskékkel díszített hengeres fémdobozt. Megráztam, zörgött. Mi lehet benne? Lefeszegettem a passzentos tetejét, egy mérettel kisebb, ugyanolyan fémdoboz volt benne, ami még mindig zörgött. Kinyitottam, és egy kicsi hasonmást találtam benne. Matrjoska baba, kacagtam a páromra. Tudtam, hogy tetszeni fog, nyugtázta. A legnagyobb dobozban lisztet tartok, a középsőben grízt, a legkisebb a vérnyomáscsökkentő teámat fogadta be.

Ugyanarról az útjáról hozott egy szintén henger formájú fémdobozba töltött curry powdert is. Brillant márkájú, SMC 8.- Kcs. Nyolc koronába került a száz gramm, csehül Karinak nevezett curry. A dobozra ragasztott narancssárga papíron egy elefánt, bambuszok és két pöttyös őz van. A nagyobbik áll a zöld fövenyen, a kisebbik a távolban szökell. Ritkán készítek curry-s rizst, így a háromnegyede még megvan. 1975-ben lejárt a szavatossága, de egy száraz por nem tud megromlani.

A hengeres fémdobozok sorát a világoskék színű, Linolac tápszeres doboz követi. Dániából importáltuk, vörös hajú mosolygós anyuka táplálja cumisüvegből a kopasz kisbabáját rajta. Porcukrot tárolok benne. Kerek fémdobozban kaptam még ajándékba omlós kekszeket. Assorted Cookies felirat és cukorral megszórt perecek vannak a tetején.

Gazdagítja még a fémdoboz-gyűjteményemet egy Nesquik instant cukrozott kakaóporos doboz is. Az oldaláról egy felugró, kacagó nyúl hirdeti ki, hogy „Ebben a dobozban 1 db. Ajándék Matricát találsz.” Amint kifogy a dobozból az instant kakaó, veszek egy zacskós csomagolásút, és utánatöltöm.

Főnöknőm megajándékozott a születésnapomon egy doboz angol teával. Twinings of London Earl Grey Tea felirat van rányomtatva a halványsárga szögletes doboz oldalára. Okkersárga fedelén dombornyomású címeren egy csápos figura lovagol, alá Established 1706 felirat van írva. A teának nagyon finom az illata.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel