Eugenia S. Lee: Gombapaprikás koreai módra
Gombapaprikást készítettem tegnap, mert a lányom az utóbbi időben magyar ételeket kíván. Viszont csak koreai gomba volt itthon, ami Koreában azért nem túl meglepő.
Ötféle gomba került a lecsós alapra (a magyar fűszerpaprikával mindig más lep meg, vagy küldik, vagy hozzák). A szőrös fehér gomba az őzpopsi nevet viseli; ehhez jöttek laskafélék, shitake, továbbá egy olyan gomba, aminek szerintem nincs magyar neve.
Olasz tésztát főztem mellé; a tejföl opcionális volt, mert a férjem nem szereti. Érdekesen nézett ki, ám kimondottan finomra sikerült. Erre persze nincs bizonyíték, és messziről jött ember azt mond, amit akar, úgyhogy ha sikerül különleges gombákhoz jutnotok, feltétlenül próbáljátok ki!
Fotó: Eugenia S. Lee.