A legáltalánosabban ismert és fogyasztott kimcsi kínai kelből készül. Ezt a fajta kimcsit ősszel nagy mennyiségben szokás elkészíteni, és mindenkinek adni belőle. Ezt a november végi népszokást nevezik kimdzsángnak.
Tag: S. Lee; Eugenia
Eugenia S. Lee: Salátaszmájli
Salátát szerettem volna venni online, a másnapi pörkölt mellé, és egy mosolygós fotó majdnem elcsábított…
Eugenia S. Lee: Gyógyító reggeli fény, kávéval
Koreában télen, tavasszal, ősszel, de még a nyár első hónapjában is ragyog a fény.
Eugenia S. Lee: Távgyógyítás több ezer kilométerről
Krisztával egymást szoktuk gyógyítani, pontosan én sem tudom, hogy miért, magunkat is tudnánk, de mindkettőnknek jólesik a gondoskodás.
Eugenia S. Lee: A kámászot lelke
Az enyém – üresen – hét és fél kiló. Nyögök, mikor tele van vizes rizzsel, húzom-vonom, de olyan finom rizst sehol nem lehet enni, mint nálam.
Eugenia S. Lee: A valódi gyógyleves, 21 gyógynövénnyel
A leves egyik különlegessége, hogy 20 különböző gyógynövény kerül az alaplébe, illetve a csirkével együtt még pár szem fokhagyma is, azaz összességében 21.
Eugenia S. Lee: Csápcse Csuszakra
A csápcse egy étel neve, üvegtészta zöldségekkel és marhahússal, ünnepi fogás. Mindenki meg tudja főzni, de igazán jó csápcsét csak kevesen képesek alkotni.
Eugenia S. Lee: Al dente
Az én jó uram megpróbál leszokni a dohányzásról. Ennek természetesen mellékhatásai vannak, amik többnyire engem érintenek. Ezért aztán a minap elhatároztam, hogy meglepem valami nagyon finom, nem szokásos étellel.
Eugenia S. Lee: Dzsápáguri, avagy az Oscar-díj hatása a gasztronómiára
Az Élősködők Oscar-díjai után pár órán belül a fél világ, és egész Korea azt szerette volna megtudni, hogy mi az a Dzsápáguri, mert hogy olyan étel nincs, viszont ezt kérte a félresikerült kempingezésből hazafelé menet a gazdag feleség a bejárónőtől a filmben. A Kantinból most kiderül.
Eugenia S. Lee: Mérges csirke, ellenméreg nélkül
A férjem, vonakodva bár, de evett belőle; a gyerek nem, ő azt mondta, inkább élne még egy kicsit… Én viszont – bízván az alkotásomban, meg az immunreakcióim amúgy is gyenge voltában – jól belaktam belőle. Másodikra már a férjem is rendesen szedett magának, gondolom látta, hogy még élek.
Eugenia S. Lee: Pizzára gyúrva
Tegnap pizzát készítettem, de nem ám olyan gizda olaszt, ami hajszálvékony, ropogós, ráraknak két szelet paradicsomot, aztán adnak neki egy szép nevet, nem. Olyan igazi magyarosat.
Eugenia S. Lee: Életem legfinomabb süteménye
Vagy két hete elhatároztam, hogy nem hagyatkozom olyan avítt dolgokra, mint sütirecept, hanem megtanulom a szakmai alapokat, aztán lássuk, mit mutat a valóság.