Nagy Izabella: Véletlen tökéletes
Egy éve jöttünk téli tengert nézni Omišaljba
orkánszél süvített és szürke volt
az ég és a tenger vagy a tenger és az ég.
Előtte találkoztunk össze véletlen során
nem számított rá aztán se ő se én
hogy ide keveredünk
és tökéletes lesz aztán a nap és az éj
és véletlenül felfedezzük milyen lehet a
horvát vacsora, reggeli, ebéd.
Újra itt vagyunk téli tengert nézni Omišaljban
hűvöskés a lég és bágyadtan tűz a nap
szürke az ég a tenger loccsanósan sötét.
Együtt élünk éjbe nap napra éj
összekuckózva majd fordulóra
ide jöttünk felidézni
emlékeket mind előhúzogatva hasonlítgatni
mikor még nem tudtuk, mennyire tökéletes
lehet egy horvát vacsora, reggeli, ebéd.
Fotó: Nagy Izabella | A tálon vékony szelet lazac, olajban eltett szardella csíkok, édes citromkarika, vékony hófehér hagyma, kukoricás buci, zöld és óriás fekete olajbogyó, leöblítve Ožujsko sörrel aztán.