Torma Cauli: A reggeli esztétikája
A reggeli nem csak tápértékben, hanem esztétikailag is fontos. A Távol-Kelet tudatosan használja a színeket az ételeknél, általában az alapszínek szükségesek hozzá, a sárga (tojás), piros-vörös (paradicsom, húsfélék) a kontraszt, vagy a kiegészítő színek kedvéért. A zöldet (cukkini, medvehagyma, petrezselyem) jelen esetben a terítő, a kéket pedig általában a szalvéta mintázata (kékfestő) pótolja.
A tojás (bármivel, kivéve az édeset) alapeset, mellé valamely húsféle (felvágott, pácolt, füstölt, főtt; tarja, göngyölt császár és hasonlók) feltétlenül szükséges. A módját is meg kell adni a terítéssel.
A legutóbbi emlékezetes reggelim a baconszalonnába tekert spárga volt, 2 tükörtojással. Színben és ízben is tökéletes lett; amikor egy általunk tisztelt gasztroszakértő, Edina tudomására hoztam, meg is jegyezte: „Óóóó, ha egyszer én is nyugdíjas leszek!”
Klassz! És olyan jó kis napsütötte!