Végy egy öntöttvas lábost. Készíts el benne egy emberes (nem! inkább több emberes) adag sóletet, lehetőleg a Klauzál téri Kádár étkezde receptje alapján. Semmiképpen ne hagyd ki belőle a füstölt libamellet és a füstölt marhanyelvet, valamint a lábszárkockákat sem. Ha van igazi falusi tojásod, azt is főzd bele héjastul. A babot, gerslit, libazsírt mondani sem kell. 120 fokon 5 órán keresztül hagyd a sütőben, és hagyd ott kihűlni.

Rakd össze a sífelszerelésedet: a frissen élezett léceket, a botokat, ruhát, cipőt, szemüveget, kesztyűt, a sóletet pedig kanalazd bele két műanyag dobozba és tedd a síboxba. Az utazás során kicsit megdermed, ekkor látszólag elveszíti sólet jellegét, de majd a melegítés után úgyis visszanyeri eredeti állagát.

Síelés után tántorogj be a házba, melegítsd meg a sóletet, a tojásokat pucold meg és félbevágva tedd a sólet tetejére. Egy kis osztrák barnakenyérrel fogyaszd. Aznap már semmi gondod nem lesz a világra, csak pihenni és inni kell!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel