Vegyétek és egyétek, mert most lehet kapni a műalkotásnak is beillő, szép tömött édeskömény-gumókat a jobb élelmiszerboltokban és piacokon, szerencsére egyre több helyen.
Címke: Draskovich Edina
Draskovich Edina: Coleman Connor kedvence
Állítólag nekem mindenről Az jut eszembe. Az Evés és a Főzés. Pedig ez nem igaz! Mert például amikor egy színpadon leveles tésztás pástétomot esznek, eszembe se jut a függöny legördülése után hazaszaladni és főzni; persze ez esetben függöny nem is volt, mert a régi Átrium mozi épületében tartották a Vaknyugat című előadást.
Draskovich Edina: Szótár-illusztráció a kertemből
padlizsán → tojásgyümölcs (Magyar Szinonima Szótár)
Draskovich Edina: Ásványos kapacsorbulás
Az idei zöldségszezon mélypontja az volt, amikor egy téves földmunkavégzés miatt a nevezetes garázstetős 8×8 négyzetméteres konyhakertem 7×7 méteresre zsugorodott.
Draskovich Edina: Konyhai nyomatok #3 – Kakaós csiga, 2014
Egy megmaradt. A többinek csak hűlt helye van már.
Draskovich Edina: Egy átlagos vasárnap reggel, snidlinggel
Az ollós kompozíció nem valamelyik nemzeti ünnepünkön készült, hanem vasárnap reggel a teraszon, ráérős reggelizés közben, néhány perccel azután, hogy tőből metszettem egy csokor snidlinget…
Draskovich Edina: Konyhai nyomatok #2 – Ischler, 2019
Egy születésnapi süteményes tál tartalmának előélete; nyomokban csokoládémázat tartalmaz.
Draskovich Edina: Nemzetiszínű camembert
Tíz éve, 2009. március 14-én történt, hogy részt vettem életem első gasztroblogger-találkozóján, méghozzá a Sirályban, ami egy király hely volt a Királyban. Ünnepi menüvel készültem rá…
Draskovich Edina: Konyhai nyomatok #1 – Disznótoros, 2011
Zsályás kolbász, véres hurka, zsályás kolbász paprikás zsírral, paprikás kolbász.
Draskovich Edina: Egy maratoni hétvége
Ha az ember jót szeretne főzni, hallgasson a megérzéseire. Merüljön el Saját levében, szedje elő a legjobb recepteket, keverje bele ezekbe saját tapasztalatait, a menütervezés gyönyörűségét követően pedig hideg fejjel, számító módon állítsa össze a bevásárlólistát.
Draskovich Edina: Az illattól az aromáig
Gyerekként azt tapasztaltam, hogy a kávé egy olyan savanyú és keserű lé, amit a felnőttek is csak úgy tudnak meginni, ha legalább két kockacukrot tesznek bele. Ennek a tapasztalatomnak némileg ellentmondott az a csodálatos illat, amit a kávédaráló tetejének leemelésekor szippantottam be, mikor a kockacukor-függő felnőttek megkértek, hogy főzzek nekik kávét.