Mióta beütött a világjárvány, megint több időt töltünk a kertben, és közben persze megújítási tervek is formálódnak. Így került terítékre a fűszerkert is.
Címke: Galambos Tibi
Galambos Tibi: Sötétpiros meglepetés
Már úgy gondoltam, elfogyasztottuk az idei gránátalma-termés utolsó gyümölcsét is, amikor…
Galambos Tibi: A gránátalmánk színe
A gránátalma egyike a kertünk kedvenc díszeinek. Húsz évvel ezelőtt, amikor „falura” költöztünk és elültettük, alig volt nagyobb egy vesszőnél.
Galambos Tibi: Reggeli rutin
A reggeli is fontos része lett a napirendnek, az egész napot meghatározó esztétikai élményt nyújthat.
Galambos Tibi: Családi főzés, májpirítással
Iskolás koromban néha nekem kellett az ebédemről gondoskodni. Ez legtöbbször abból állt, hogy felmelegítettem a villanyrezsón a kikészített ételt, de néha önálló fűzésre, például májpirításra is adódott alkalom.
Galambos Tibi: Én és a szardínia
A szardínia persze frissen sütve a legjobb, de azért a konzervált változatából is ki lehet hozni jó kis reggeliket és uzsonnákat. És még akár filozofikus mélységekig is juthatunk közben.
Galambos Tibi: Krétai ebéd Yiannisnál
Egyik krétai kirándulásunk során a fiammal egy csinos kisvendéglő, a Taverna Eva udvarán, az eperfa árnyékában kötöttünk ki, ahol meglátogatta asztalunkat a családi vállalkozás életvidám gazdája, Yiannis Charonitis is.
Galambos Tibi: Kínai hal, saját licsivel
A kínai Hszian egyik éttermében a főfogás egy igen csípős, de különösen finom hal volt, amely annyira ízlett, hogy elhatároztuk, otthon, Izraelben is megpróbáljuk majd reprodukálni. Sikerült.
Galambos Tibi: Tükörtojás pitában
Reggeli gazdagon, az izraeli Binyaminából, a Galileai Betlehemben termett olívaolajon elkészítve.