Azt kérdi a minap egy kedves ismerősöm, szoktam-e salátalevest csinálni. Nem rövid életem során ezt a kérdést először tették fel nekem.
Címke: Láng Eszter
Láng Eszter: Házi tarhonya
Felhívott a minap a szomszéd, adna egy kis házi tarhonyát, elfogadom-e. El én, örömmel! S azon nyomban kigondoltam, mit is fogok főzni ebben a karanténos időben.
Láng Eszter: Vacsora Holában
Arra számítottam, hogy a szokásos zsíroskenyér-partira megyünk, ami bennem már előre régi találkozásokat idézett fel, ám ez alkalommal szokatlanul bőséges, elegáns vacsora várt.
Láng Eszter: Hogyan növeld a derékméretedet közel 10 centivel 12 nap alatt?
A cím alapján úgy tűnhet, egyébbel fogok foglalkozni, mint ami a Kantin lényege, pedig csak azt akarom elmesélni, hogyan néz ki az a lengyelországi művésztelep, ahol évente megfordulok, most kivételesen az ételek felől megközelítve.
Láng Eszter: A vacsora íze
Ráteszed a két csirkecombot, és keresztbe az előző napi rózsát. Ettől jobb érzésed lesz, bár az ízéhez nem fog hozzáadni semmit, és várod a vendéget.
Láng Eszter: Forgácsfánk rendrakással
Szokásom szerint épp valami édességre vágytam, valami egyszerűre és gyorsan elkészülőre. Ha az ember jót szeretne enni, hallgasson a profikra. Előkerestem hát a Saját levében című könyvet, s ahogy lapozgattam az oldalakat, megakadt a szemem a forgácsfánk receptjén.
Láng Eszter: A hercegi esküvő tortája – szabad fordításban
Megirigyeltem Meghan Markle és Harry herceg bodzás-citromos esküvői tortáját, és még a menyegző délutánján nekiláttam elkészíteni.
Láng Eszter: Titkos fasírt
Míg Burnettnek titkos kertje volt, nekünk titkos fasírtunk. Nálunk, odahaza ugyanis (szeredai otthonunkban, gyermekkorom színhelyén) csak akkor készülhetett fasírozott, ha édesapám – aki a hagymát és a fokhagymát nem tűrhette – nem volt otthon.
Láng Eszter: Anyám, apám, a madártej és a liszt
Kora gyermekkoromtól ünnepnek számított, ha édesanyám madártejet csinált, és ráadásul a műsor, ami övezte, igen szórakoztató volt. Otthon úgy készült, hogy anyukám a levébe sűrítőanyagnak egy kis lisztet is tett, s amikor feltálalta, apám megkérdezte, hogy ugye nem tett bele lisztet.
Láng Eszter: Művész(telep)i sertésfeldolgozás
Életképek a mezőtúri művésztelep mindennapjaiból (a Kr.u.-i 2013. esztendőből), avagy amikor a szobrászok egy félbevágott sertésből bontják ki a témát.
Láng Eszter: A sütőtök illata
Nálunk akkoriban a sütőtök kincs volt, a legfenségesebb csemegék legeslegfenségesebbje. A lerben sütöttük, s hogy honnan került, fogalmam sincs, merthogy Csíkban, amely a pityókáról híres, ilyen nem termett, az egyszer százszorszent.
Láng Eszter: Rizskoch
A rizset – nem rizst, hiába húzza alá a helyesírási tanácsadó, igenis rizset, ahogyan a székelyföldön mondják, s ahogyan gyermekkoromban tanultam – mindig jó bőven mérem olyankor, ha garnírungként fogom használni, mert arra számítok, hogy a maradékból másnap rizsfelfújt készül.