ha rád gondolok / érzem a zöld tea / fanyar ízét…
Tag: Láng Eszter
Láng Eszter: A második alkoholos ital
Elmentünk egy délután a miskolci várat megnézni, és utána meghívott egy pohár italra egy helyes kiskocsmába, ahol kockás terítő volt az asztalokon, és ketten ittunk meg egy üveg sört.
Láng Eszter: Maradék és mozsár
A minap a csirkesültből a rám eső rész felét hoztam haza, mert akkora adagot soha nem tudok egyszerre elfogyasztani, amekkora rám jut.
Láng Eszter: A medve, az éretlen egres és a román pap
Mi, gyerekek, gyakran megálltunk bámészkodni a kerítés előtt, amelynek mentén, belül ribizli- és egresbokrok sorakoztak, a falécek között is kikandikálva.
Láng Eszter: Medve és málna
Egyszer, leánykakorunkban, amikor a szüleink elengedtek málna szedni Vorzsák Zsuzsáékkal, már előző este nekikészülődtünk a medvének.
Láng Eszter: Az utolsó tárkony
Elővettem a féltve őrzött ecetes tárkonyt, és az üveg aljáról belekotortam a maradékot a már majdnem kész ételbe. És elfogott a szorongás, honnan szerzek majd tárkonyt, ami a bablevesnek és a krumplilevesnek elmaradhatatlan tartozéka az én „zöld konyhámban”.
Láng Eszter: A salátáról másképpen
Azt kérdi a minap egy kedves ismerősöm, szoktam-e salátalevest csinálni. Nem rövid életem során ezt a kérdést először tették fel nekem.
Láng Eszter: Házi tarhonya
Felhívott a minap a szomszéd, adna egy kis házi tarhonyát, elfogadom-e. El én, örömmel! S azon nyomban kigondoltam, mit is fogok főzni ebben a karanténos időben.
Láng Eszter: Vacsora Holában
Arra számítottam, hogy a szokásos zsíroskenyér-partira megyünk, ami bennem már előre régi találkozásokat idézett fel, ám ez alkalommal szokatlanul bőséges, elegáns vacsora várt.
Láng Eszter: Hogyan növeld a derékméretedet közel 10 centivel 12 nap alatt?
A cím alapján úgy tűnhet, egyébbel fogok foglalkozni, mint ami a Kantin lényege, pedig csak azt akarom elmesélni, hogyan néz ki az a lengyelországi művésztelep, ahol évente megfordulok, most kivételesen az ételek felől megközelítve.
Láng Eszter: A vacsora íze
Ráteszed a két csirkecombot, és keresztbe az előző napi rózsát. Ettől jobb érzésed lesz, bár az ízéhez nem fog hozzáadni semmit, és várod a vendéget.
Láng Eszter: Forgácsfánk rendrakással
Szokásom szerint épp valami édességre vágytam, valami egyszerűre és gyorsan elkészülőre. Ha az ember jót szeretne enni, hallgasson a profikra. Előkerestem hát a Saját levében című könyvet, s ahogy lapozgattam az oldalakat, megakadt a szemem a forgácsfánk receptjén.