Gombából 28 Sopronban töltött évem alatt nem láttunk annyit, mint idén októberben!
Tag: Turbuly Éva
Turbuly Éva: Csalánmártás a Lőverekből
A szó szerint úton-útfélen terjeszkedő csalánból eddig csak teát készítettem, most jött el az ideje a levesként, főzelékként való kipróbálásnak.
Turbuly Éva: A kert és a kecskepörkölt találkozása az univerzumban
Ugye ismeritek Bächer Iván elmélkedését arról, mennyibe is kerül a közönséges halandónak, ha meg akar enni egy jó kis kecskepörköltet. A kertünkre gondolva gyakran eszembe jut ez a kiváló írás.
Turbuly Éva‒Németh Szilveszter: Lepény vagy pite, ez itt a kérdés!
Egy családi évforduló kapcsán úgy gondoltam, beható kutatásokat végzek a magyaros lepény és a talán angolszász eredetű pite összehasonlítására. A Meggyes pite receptjét pedig a Saját levében című kötetből vettem hozzá.
Turbuly Éva: Kávéim története
Örök emlék marad, amikor a repülő kotyogó vagy másfél méterre megemelkedve húzott el mellettem és terítette a forró italt a földre és a falakra.
Turbuly Éva: Teáim története
Gyermekkorom citrompótlóval és cukorral előre ízesített forró italát – valódi citromot falun akkoriban nem nagyon láttunk – nagymamám készítette hajnalonként, a rántotta vagy a tükörtojás mellé.
Turbuly Éva: A zalai erdők ízei
Voltak bizony olyan aranybetűs nyarak, amikor annyi gomba termett, hogy kosárba, „silingába” gyűjthettük a természet zöld és barna fejű ajándékait. A galambicából finom, ropogós pörkölt készült, a vargányát kirántottuk, vagy megszárítottuk.
Turbuly Éva: Ebédhelyettesítő villásreggeli
Vizsgára készülök, ingázok Sopron és Budapest között. Legutóbb egy gyors ebédhelyettesítő villásreggelit a vonathoz indulás előtt dobtam össze.