Zsubori Ervin: After
Néhány nappal később…
Néhány nappal később…
Családi majális a kertben, bográcsos csirkepörkölttel.
A majálishoz tartozó elementáris íztársítás a sör és a virsli. Esetleg még a sajtos-tejfölös lángos. Egy ideje azonban minden megváltozott…
A Sátrak ünnepe, a Szukkot zajlik éppen, amikor a vallásos zsidók legalább az étkezések idejére sátrakba költöznek. Ilyenkor nyilván a flódni is terítékre kerülhet, amelynek receptjét Rubin Eszter gondolta újra.
Beleszeltem a tányérba két paprikakarikát, aztán szedtem a levesből – és egyszer csak ott volt.
Szerencseszalvétával.
Amikor a fancsali feltét támaszt ad a sóskafőzeléknek…
A sárgaborsó-főzelék nem jár egyedül.
A közelgő ünnepek apropóján, kedves baráti ajándékként, emeletes mézeskalács házikó érkezett a minap „saját levében” gasztroműhelyéből…
Igaz, amit beszélnek? ráncolta össze a homlokát Kicsibácsi a tornácon ülve, miközben mogyorót tört a régi papucsa sarkával. A ballal.
Tizenöt munkanapról beszélünk, változó létszám mellett.