Zsubori Ervin: Majszoló majális
A majálishoz tartozó elementáris íztársítás a sör és a virsli. Esetleg még a sajtos-tejfölös lángos. Egy ideje azonban minden megváltozott…
A majálishoz tartozó elementáris íztársítás a sör és a virsli. Esetleg még a sajtos-tejfölös lángos. Egy ideje azonban minden megváltozott…
A Sátrak ünnepe, a Szukkot zajlik éppen, amikor a vallásos zsidók legalább az étkezések idejére sátrakba költöznek. Ilyenkor nyilván a flódni is terítékre kerülhet, amelynek receptjét Rubin Eszter gondolta újra.
Beleszeltem a tányérba két paprikakarikát, aztán szedtem a levesből – és egyszer csak ott volt.
Szerencseszalvétával.
Amikor a fancsali feltét támaszt ad a sóskafőzeléknek…
A sárgaborsó-főzelék nem jár egyedül.
A közelgő ünnepek apropóján, kedves baráti ajándékként, emeletes mézeskalács házikó érkezett a minap „saját levében” gasztroműhelyéből…
Igaz, amit beszélnek? ráncolta össze a homlokát Kicsibácsi a tornácon ülve, miközben mogyorót tört a régi papucsa sarkával. A ballal.
Tizenöt munkanapról beszélünk, változó létszám mellett.
Barna sörrel kellett volna, az lett volna méltó, de a pultnál kiderült, hogy még nem kaptak hordót a gyártól, s akkor már késő volt visszakozni.
Minimum három dolgot van mód ünnepelni május elsején. Az első – történetiségét tekintve – ugyebár a munka. A második az uniós csatlakozás. A harmadik a Kantin.
Az ízek fontosak. Ezt, ha nem tudtuk volna, az idei esztendő minden korábbinál hangsúlyosabban megmutatta.