Kitzinger Szonja: Ez nagyon fánki’
A Stílusos Vidéki Éttermiség évadnyitó rendezvényén, február 22-én Szabi, a pék fánkkal rukkolt elő, de valami egészen különleges változattal…
A Stílusos Vidéki Éttermiség évadnyitó rendezvényén, február 22-én Szabi, a pék fánkkal rukkolt elő, de valami egészen különleges változattal…
Utolsó lendülettel anyukám kertjében megszedtem magam chilipaprikával. Csodás látvány, és az is marad, amíg egy tálcán ki nem szárad teljesen pár hét alatt.
Régebben a boltban vettem almachipset, de a bolti nem lett a kedvencem. A túlszárított szeletek mint megannyi színes műanyag kard kaszabolták össze a szájpadlásomat és a nyelőcsövemet. A minap felötlött, hogy biztos lehet ezt másként is.
Ez az írás nem egy ízemlék rekonstruálásáról szól. Nem emlékszem otthon vagy a nagymamáknál komolyabb volumenű lekvárbefőzésekre, de majd én megmutatom – gondoltam. Annál is inkább, mert a kertben idén bőségesen termett a bodza, lekvárja pedig passzol a rántott camemberthez, ami nálunk bőségesen fogy.
Milyen vásárfiát lehetne hazavinni a szigetmonostori PirosLábos Fesztiválról, ahol a Fő utca portái megnyílnak és a helyi termelők megmutatják: ki mit tud?